ısparta cami halısı

Isparta Cami Halısı

Cami halısı Isparta camilerinin güzelliğini ve heybetini süslemektedir. Isparta, bulunduğu bölgenin önemli bir yerleşim yeridir. Bu özelliğini paleotik dönemden bu yana devam ettiriyor ve milattan önce 2000’li yıllardan itibaren bir yerleşim yeri olmayı sürdürüyor. İsimleri tarih sahnesinde pek bilinmeyen, fakat Hititlere karşı üstün mücadele ettikleri kesin olarak belirlenen Luvi ve Arzava toplulukları Isparta civarında yaşamışlardır. Ege göç kavimlerinin seferi sonucu bu toplulukların gücü kırılmış ve Isparta ve çevresine Frigler, Lidyalılar, Persler sırayla hükmetmişlerdir. Daha sonra da Bergama Krallığı, Romalılar ve Bizanslar bölgeyi egemenlikleri altına almışlardır. 8. Yüzyılda kısa bir süre Abbasi hâkimiyetine giren şehir, 1204 yılında Selçuklular tarafından fethedilmiş ve bu tarihten sonra daimi olarak Müslüman Türk toprağı olarak kalmayı sürdürmüştür. Beylikler döneminde Hamitoğulları’na dâhil olan kent 1390 yılında Osmanlı toprağı olmuştur. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte de il statüsüne kavuşmuştur. Kentin tarihi seyrinden de anlaşılacağı gibi Isparta pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Müslüman Türk kültürüyle tanıması da uzun zaman önceye dayanmaktadır. Bu yüzden de Isparta merkez ve ilçelerinde Müslüman kültürünün öğelerine bolca rastlamak mümkün. Bir beldenin Müslüman toprağı olmasının en büyük delili sayılan camiler, Isparta’da da şehrin gözdesi, Müslümanlığın mührü olmayı sürdürüyor. Birçok tarihi cami, inşa edildiklerin dönem devletinin mimarisi ve kültürü hakkında fikir veriyor. O yüzden Isparta camileri üzerinden şehrin şahit olduğu kültürel gelişim ve değişim okunabiliyor. Kutlubey (Ulu) Camii, Hızır Bey Camii, İplikçi Pazarı Camii, Firdevs Paşa Camii, Abdi Paşa Camii, Küçük Gökçeli Kırık Minare Camii, Atabey Sinan Camii, Feyzullah Paşa Camii, Eğirdir Hızırbey Camii, Barla Çeşnigir Sinan Paşa Camii, Yılanlıoğlu Camii, Sütçüler Sefer Ağa Camii, Şarkikaraağaç Ulu Camii, Uluborlu Alaaddin Camii, Yalvaç Devlethan Camii, Yalvaç Yeni Camii, Yalvaç Leblebiciler Camii ve daha birçok tarihi cami Isparta sınırları içerisinde bulunuyor. Ayrıca yakın zamanda inşa edilmiş Otogar Camii gibi büyük ve modern camiler de Isparta mahallerinin süsü olmayı sürdürüyor.

Isparta Cami Halıları Onlarca Renk, Desen ve Modele Sahiptir

Camiler, kültürel bir mirastır. Hem geçmişten bu güne kalan hem de bu günden geleceğe kalacak olan. Bu yüzden bulundukları semtlerin merkezi konumundadırlar. Kültürel bir hazinemiz olan camilerimiz birçok unsurun bileşimden oluşur. Bunlardan birisi de cami halılarıdır. Cami halıları, kültürümüzde hususi bir yere sahiptir ve toplumumuza özgü değerler taşımaktadır. Firmamız uzun yıllardır hizmet verdiği sektörde birbirinden kaliteli Isparta cami halıları üretmektedir. Onlarca model, desen ve renkte üretimi yapılan cami halılarımız kalitesi ve estetiği ile Isparta camilerinde yer bulmaktadır. Üstelik firma olarak kendimizi sürekli geliştiriyor, Isparta cami halısı çeşitlerimizi zenginleştirerek çoğaltıyoruz. Son teknolojiyi kullandığımız tesislerimizde en yüksek kalitede üretim yapıyor, imal ettiğimiz cami halısı Isparta ürünlerimizi renk oranı, dokuma sıklığı, motif uyumu gibi birçok teste tabi tutuyoruz. Böylece müşterilerimizin üstün kalitede cami halılarına kavuşmalarını sağlıyoruz.

Isparta Cami Halısı Yün veya Akrilikten Üretiliyor

Cami halısı Isparta ürünlerimizde hiçbir şekilde kaliteden taviz vermiyoruz. Bu yüzden ürünlerimizi yün veya akrilikten üretiyoruz. Yün ve akrilik, şu an için piyasada bulunabilecek en iyi hammaddelerdir. Bu yüzden bizler de bunları tercih ediyoruz. Yün cami halıları, duruşu ve kullanım rahatlığı ile öne çıkar. Özellikle alınlar secdeye değdiği anda yün cami halılarının yumuşaklığını hissetmemek imkânsızdır. Canlı renkleri sayesinde hem camilerin genel dekoru ile uyum sağlanır hem de camileri daha bir güzelleştirir. Koku yapmayan özellikleri, leke tutmayan yapıları ve kolay temizlenebilmeleri de yün cami halıları Isparta ürünlerinin avantajlarıdır. Akrilik cami halıları, neme ve küfe karşı daha dirençlidir. Baskılara, ezilmelere karşı dayanıklıdır. Yıkama esnasında zarar görmez. Lekelere karşı dirençlidir ve gün ışığı gibi etkenlerden etkilenmez. Fiyat olarak da yün halıya göre daha uygundur.

Isparta MecidHalıları Kişisel Tasarıma Açıktır

Isparta’da yer alan camilerin bir kısmı, Cumhuriyet dönemine kadar mescid olarak adlandırılan ve daha küçük olan mekânlardır. Bu yüzden buralarda kullanılan cami halıları, mescid halısı olarak da adlandırılabilir. Isparta mescid halısı çeşitleri, istenen ölçü ve ebatta üretilebiliyor. Böylece en az parça ile mescitlere döşeniyor. Firmamız uzun deneyimler sonucu mescid halısı Isparta ürünlerinin renklerini oluşturuyor. Böylece mescid halıları, her renk ve esende mescid dekorları ile uyumlu hale geliyor. Kültürümüzden izler taşıyan motiflerle donatılan Isparta mescid halıları müşterilerimizin tercihine sunuluyor. Üstelik müşterilerimiz kendi mescid halıları Isparta modellerini de tasarlayabilir, imalatını talep edebilirler. Firmamız her türlü özel üretimi yapabilecek yeterliliğe sahiptir.

Online Katalog İçin Tıklayın



[wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″]

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir