Cami halısı satın almak isteyen pek çok kişi cami halısı fiyatları hakkında araştırmalar yapmaktadır. Bu fiyatlar bazı durumlara göre değişiklik göstermektedir. Her firmanın kendine özel fiyat listesi bulunmaktadır. Bu fiyatlar da ürünün modeline, iplik türüne ve kalitesine göre değişmektedir. Bu çok normal bir durumdur. Çünkü her firmanın kendi satış fiyatı bulunmaktadır. Fiyatları her ne kadar kendileri belirlese de bu fiyatların artma nedeni ise ürün için harcanan emekler de olabilir. Halıların fiyatları genellikle m2 fiyatı üzerinden hesaplanmaktadır.

Cami Halısı Fiyatları Neden Değişiklik Gösterir?

Bazı firmalar halılarda polyester iplik kullanır. Polyester iplik çoğunlukla daha sert bir yapıdadır. Ayrıca daha kolay kopan ve kolay bir şekilde yanıp söndürülmesi uzun süren bir türdür.  Bunlar kalite bakımından en düşük olan halılarda kullanılır. Bu cami halısı fiyatları çok uygundur. Ürün özelliklerine göre fiyat artış ya da azalış gösterir.

Bir diğer iplik tipi ise yün ipliktir. Bu iplikler en dayanıklı ipliklerdir. Koyun yününden üretimi yapılan bu iplikler halının daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Yün ipliklerin dokuması daha kolaydır. Çünkü yün iplikler yumuşak bir yapıya sahiptir. Bu sayede camilerde en çok tercih edilen halı türleri arasında yer almaktadır. Bu halılar kolay temizlenebilen özelliğe sahiptir. Kış aylarında nem tutmazlar bu sayede rutubet oluşturmazlar. En zorlu koşullara bile oldukça dayanıklılardır.

Camilerde genellikle pek çok kişi ibadet ettiği için halılarda aşınma ortaya çıkabilir. Namaz kılındığı zaman özellikle dizlerin değdiği kısımlarda aşınma yaşanabilir. Ancak yün halılarda böyle bir durum asla meydana gelmez. Çünkü yün yumuşak bir yapıya sahip olduğu için aldığı baskıya göre şekil alır. Yün halıların renklerini koruma özelliği de bulunmaktadır Bu sayede renkleri uzun yıllar boyunca aynı şekilde kalabilir. Ayrıca uzun ömürlü ve ekonomiklerdir.

Cami Halısı Türleri ve M2 Fiyatları

Cami halısı fiyatları halıların modellerine göre değişebilir. Cami halılarının pek çok türü mevcuttur. Bu türler ise camilerin iç mimarisine ve yapısına göre tasarlanmıştır. Cami halısı türlerinin bazıları şu şekildedir:

  • Yün Cami Halıları: Yün cami halısı fiyatları oldukça yüksektir. Çünkü uzun süre kullanılabilir bir yapıya sahiptirler. Aşınmaya karşı dayanma ve renk koruma özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikleri de fiyatlarını etkilemektedir.
  • Göbekli Cami Halısı: Bu halılar eşsiz desenleri ile herkesin dikkatini çekiyor. Camilerin içerisini adeta bir sanat eserine çeviriyorlar. Bu halıların fiyatları ise sahip oldukları desene göre değişmektedir. Göbekli cami halıları genelde çember çevresinde yer alan süslü desenler ile bezenmiştir. Bu desenlerden ötürü çok rağbet görürler. Desenleri ve işlemeleri de emek istediğinden fiyat olarak biraz yüksektirler.
  • Akrilik Cami Halısı: Renkleri ile dikkat çekmeyi başarırlar. Akrilik halılar diğer halı türlerine göre uygun fiyatlıdırlar.
  • Saflı Cami Halısı: İbadet eden kişilerin düzenli olmasına yardımcı olurlar. Yaygın bir şekilde kullanılmalarının sebebi oldukça kullanışlı olmalarıdır. Bu yüzden uygun fiyatlıdırlar.
  • Seccadeli Cami Halısı: Bu halılar genelde yün iplikle dokunur. Hem oldukça estetiklerdir hem de bölünmüş desenleri sayesinde ibadet eden kişilerin düzenli olmasını sağlarlar. Gayet makul fiyatlara sahiplerdir.

Cami halısı fiyatları ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve avantajlı tekliflerimizden en iyi şekilde yararlanmak için Sönmez Halı firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Size saniyeler içerisinde yanıt vererek istediğiniz cami halısı ile ilgili yardımcı oluyoruz. Anlaşma sağlamamız durumunda istediğiniz halıyı dilediğiniz adrese kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde ulaştırıyoruz.