Mescidler İslam aleminde toplu ibadet yapılan yerlerdir. Geçmişi camilerden çok daha eskilere dayanır. Bu nedenle Müslümanların ilk toplu ibadet ettikleri yerlere de mecsid adı verilmiş, daha sonra daha büyük, daha fonksiyonel yapılar inşa edilerek bunlara da cami denmiştir. Fakat mescidler her zaman varlığını korumaya devam etmektedir.

Mescidler her zaman kapılarını ziyaretçilerine açık tutmakta, sadece beş vakit namaz vakitlerinde değil, daima insanları iç huzura davet etmektedir. Bu nedenle her zaman bakımlı, temiz, konforlu olmaları gerekmektedir. Mescitlerin bütün bu sahip olması gereken özelliklerinde mescid halıları önemli pay sahibidir.

Mescid halıları ile mescidlerin zeminleri baştan sona döşenebilmekte, mescidin diğer detaylarıyla uyumlu motifler, renkler ve ölçüler kullanılarak her zaman kullanılabilir hale getirilmektedir.

Mescid Halıları Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mescid halıları geniş bir seçeneğe sahiptir. Günümüzde ortaya çıkan üretim çeşitleri, malzeme yelpazesi mescid halılarında seçenekleri çoğalmıştır. Bu nedenle mescid halısı seçerken bazı hususlara dikkat edilmelidir. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Konfor: Mescidler her zaman açık olan ve ziyaretçilerini kabul eden mekanlardır. Aynı zamanda İslam dinin sembol mekanlarındandır. Bu nedenle her kim olursa olsun mescide geldiğinde rahat edebilmeli, konforlu bir ortamla karşılaşmalıdır. Daha kapıdan girip ilk ayak bastığı andan itibaren halıların yumuşak dokuya sahip olması gerekmektedir. Namaz kılarken, özellikle de secdedeyken diz kapaklarını acıtmamalı, yumuşak olmalıdır. Bu nedenle konforlu mescid halıları seçilmelidir.
  • Dayanıklılık: Mescidler yoğun kullanılan yerlerdir. Her gün yüzlerce, binlerce kişi mescitlere girip çıkabilmektedir. Gerek Müslüman olup ibadetini yapmak gerekse başka dinlerden olup Müslümanların ibadet mekanlarını tanımak isteyenlere mescidlerin kapıları daima açıktır. Bu nedenle mescid halılarına her gün çok fazla kez basılır. Mescid halısı modellerinin de son derece dayanıklı olması, aşınmaması, yıpranmaması, konforunu uzun süre kaybetmemesi gerekir. Bunun için de kaliteli materyallerden, doğru yoğunlukta üretilen mescid halıları tercih edilmelidir.
  • Temizlik: Temizlik İslam dininin en çok önem verdiği meselelerden birisidir. Müslümanlar hem kişisel temizliklerine dikkat etmeli hem de bulundukları her yeri temiz tutmalıdırlar. Özellikle ibadet mekanlarının temizliği kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle tercih edilecek mescid halılarının kolay temizlenebilir olması, leke tutmaması gerekir. Üretildikleri malzemeye göre mescid halılarının kir tutma, bakteri biriktirme, mantar oluşturma gibi risk seviyeleri vardır. En uygunu yumuşak dokulu, leke tutmayan, kolay temizlenebilen, kir ve bakteri biriktirmeyen halıları tercih etmektir.
  • Güvenlik: Mescid halılarında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur güvenliktir. Mescid halılarının mekanların güvenliği üzerinde büyük etkisi vardır. Bu nedenle zemini kaplayan halıların yaygın durumunda alev almaması, alevi yaymaması, dolayısıyla yanmaz özellikte olması gerekir.

Mescid Halıları Fiyatları

Mescid halılarıyla alakalı en çok merak edilenlerden birisi fiyatları olmaktadır. Mescid halısı fiyatları halının üretildiği malzemeye, metrekaresine, modeline göre değişebilmektedir. Bu açıdan yün mescid halıları en yüksek fiyatlı olanlar olsa da her bütçeye uygun halı çeşitleri bulunabilmektedir.

Sönmez Halı olarak ihtiyacınız olan her türlü mescid halıları ile yanınızdayız. Uzun yıllardır Manisa Demirci’den tüm Türkiye’ye mescid halıları ulaştırıyoruz. Geniş ürün seçeneğimizi her geçen gün daha ileriye taşıyor gerek akrilik gerekse yün mescid halılarıile mescitlerinizin zeminlerini döşüyoruz.

Müşteri memnuniyeti ilkesiyle çalışarak her defasında daha iyisi adına çaba sarf ediyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüzde 100 müşteri memnuniyetini sabit tutuyoruz. Her nerede olursanız olun bizimle iletişime geçebilir, mescidinizin ölçülerine, iklim şartlarına ve bütçenize uygun en kaliteli çözümleri firmamızda bulabilirsiniz.