kilis cami halısı

Kilis Cami Halısı

Cami halısı Kilis camilerinin ibadet esnasında daha konforlu olmasını sağlıyor. Kilis, Güneydoğu Anadolu bölgesinin Akdeniz Bölgesi sınırında yer almaktadır. Ayrıca Suriye sınırına dayanmaktadır. Bu özellikleri Kilis’in hem kültürel hem de coğrafi birikimini etkilemektedir. Kilis, Hititler döneminden bu yana bir yerleşim yeridir. Asurlar, Medler ve Perslerin hâkimiyeti altında bulunmuş olan Kilis, Perslerin yıkılmasıyla Roma İmparatorluğu topraklarına dâhil olmuştur. Romanın ikiye bölünmesinden sonra da şehir, Bizans sınırları içerisinde kalmıştır. Kilis, Müslümanlarla Hz. Ömer zamanında, 639 yılında tanışmıştır. Daha sonrasında Bizanslılar ve Araplar arasında sürekli el değiştiren şehir, daha sonra da sırasıyla Artuklular, Eyyubiler ve Memlükler sınırları içerisinde kalmıştır. 1071 Malazgirt Savaşından sonra bölgeye Türkler yerleşmeye başlamış ise de Osmanlı topraklarına 1516 yılında Yavuz Sultan Selim döneminde dâhil olmuştur. I. Dünya Savaşı yıllarında önce İngilizlerin sonra da Fransızların işgaline uğrayan Kilis, 7 Aralık 1921 tarihinde işgalden kurtulmuştur. Tarihi seyri incelendiğinde şehrin birçok farklı medeniyete ve kültüre şahitlik ettiği görülüyor. Bu yüzden Kilis’in kültür ve medeniyeti incelendiğinde birçok farklılığa rastlanılır. Fakat bunlar içerisinde Müslüman kültürü ve kimliği hepsinin üstündedir. Şehrin birçok yerinde Müslüman kültürüne ait simgeler bulunabilir ki bunların birçoğu camilerdir.

  • Akcurun Camii,
  • Canpolat Paşa Camii,
  • Cüneyne Camii,
  • Çaluk Camii,
  • Çekmeceli Camii,
  • Hasan Attar Camii,
  • Hindioğlu Camii,
  • Kadı Camii,
  • Katrancı Camii,
  • Kesik Minare Camii,
  • Kör İmam Camii,
  • Mehmet Paşa Camii,
  • Muallak Camii,
  • Murtaza Camii Özbek Camii,
  • Pirlioğlu Camii,
  • Şeyh Ahmet Camii,
  • Şeyh Camii, Şeyh MuhammedBedevi Camii,
  • Şeyh Süleyman Camii,
  • Şirazoğlu Camii,
  • Şurahbil Camii,
  • Tabakhane Camii,
  • Ulu Cami,
  • Zeytinli Camii ve daha birçok cami Kilis sınırları içerisinde varlığını devam ettirmektedir.

Kilis Cami Halıları Estetiği Modern İle Buluşturuyor

Kilis sınırları içerisinde bulunan camiler, hem Türk kültüründen hem de Arap kültüründen izler taşır. Bunun nedeni de bu toprakların her iki toplumun bir arada yaşadığı bir coğrafya olmasıdır. Kilis camileri birbirinden ruhani yapısı ile bulundukları semtlerin süsü olmaya devam etmekte, sosyal hayatın ve dini hayatın merkezi olmayı sürdürmektedirler. Camiler toplumun birleşme mekânlarıdır. Yapıları ile de birçok farklı unsurun bileşiminden oluşurlar. Cami halıları, camilerin en vazgeçilmez unsurlarıdır. Camilerin diğer motifleri ile uyumlu Kilis cami halıları, şıklığı ve zarafeti arttırmaktadır. Sönmez Halı uzun yıllardır cami halısı sektöründe faaliyet gösteriyor ve cami halısı Kilis modellerini müşterilerimizin tercihine sunuyor. En yüksek kalitede, son teknoloji ile üretilen cami halılarımız, malzemesinden hav yüksekliğine, döşeme işçiliğinden desen ve renk seçimine kadar hassasiyetle takip ediliyor. Üretimi yapıldıktan sonra da en ince ayrıntısına kadar çeşitli testlerden geçiriliyor. Böylece Kilis cami halısı ürünlerinin en üst kalite kullanıma sunulması sağlanıyor.

Cami Halıları Yün ve Akrilikten Üretilir

Cami halıları, kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Her toplumda olduğu gibi bizde de üretilen cami halılarına kendimize özgü işlemler, motifler uygulanıyor. Bu bakımdan dünyanın en önemli cami halısı imalatı yapan ülkeleri arasında yer aldığımızı söyleyebilir. Cami halıları, ev halılarına göre daha özel ürünlerdir. Çünkü hem ebat olarak daha büyüktürler hem de baskı ve ezilmelere daha fazla maruz kalırlar. Bu yüzden cami halısı Kilis ürünlerinin kalite yönünden çok daha üst seviyede olması gerekir.  Biz, üretimini yaptığımız cami halılarında bu kaliteyi muhafaza etmek için yün ve akrilik malzemeyi kullanıyoruz. Bunları yüksek dokuma sıklığında yapıyor, kaliteden ödün vermiyoruz. Yün cami halıları, fiyat olarak daha yüksek olmakla birlikte daha kalitelidir. Duruşu, rahatlığı ve rengi ile kendisini hemen belli eder. Renkleri canlıdır ve camilerin güzelliğini anında yükseltir. Koku yapmaz ve lekelere karşı dirençlidir. Temizlemesi kolay olan yün cami halıları, aşınmaya arşı da son derece dayanıklıdır. Bu yüzden kullanım ömrü uzundur. Akrilik cami halıları Kilis ürünleri ise neme ve küfe son derece dayanıklıdır. Bu yönüyle yün halılardan avantajlıdır. Ezilmelere, baskılara ve lekelere karşı dirençlidir. Güneş ışığı gibi doğal etkenlere karşı da son derece mukavemetlidir. İmalatını yaptığımız cami halıları sayesinde Kilis camilerinin halı ihtiyaçlarına uzun soluklu çözümler sunuyoruz.

Kilis Mescid HalısıMescidlerin Estetiği ile Uyumludur

Geçmiş dönemlerde ibadet alanlarının cami ve mescid olarak ayrıldığı görülür. Fakat günümüzde bu ayrım pek yapılmamakta, sadece bazı cami ve mescid isimlerinde karşılaşılmaktadır. Kilis camilerine baktığımızda bunların bir kısmının mescid olarak adlandırıldığını görüyoruz. O yüzden cami halılarını mescid halısı olarak da adlandırabiliriz. Kilis mescid halısı modellerimiz mescid ölçüsünde üretiliyor. Böylece Kilis mescid halıları daha kullanışlı hale geliyor. Her ebatta üretimin yapabildiğimiz mescid halısı Kilis ürünleri, onlarca modelde tercihe sunuyoruz. Müşterilerimiz mevcut seçenekler arsından tercih yapabilecekleri gibi kendi cami halılarını da tasarlayabilirler. Onların tasarladığı mescid halıları Kilis modellerini de kolaylıkla imal edip, hızlı ve sağlıklı biçimde kendilerine sunabiliriz. Bütün modellerimiz mescidlerin estetiğine uygun biçimde üretilip kullanıma sunulur.

Online Katalog İçin Tıklayın



[wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″]

One Response to Kilis Cami Halısı
  1. Kilis ve ilçelerinde 8 benzin istasyonumuzun mescitleri için iş yaptırmak istiyoruz. Akrilik halı ile renk düşüncemiz kırmızı fiyatlama için mail atar mısınız ?


[top]

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir